Introductie ‘Fotodichten’

.
Welkom, lezer,
.
Enkele jaren geleden begon ik korte dichtteksten te schrijven, meestal gebaseerd op of geïnspireerd door een kunstwerk of een beeld uit de natuur. Op mijn blog Schrijfkunst plaatste ik tot nu toe combinaties hiervan: een afbeelding met daarbij een korte dichttekst.

En nu is er dit webblog Fotodichten ‘Fotodicht’ is een benaming die ik ooit ergens tegenkwam en waarmee een foto wordt aangeduid waar een korte (dicht)tekst op staat afgedrukt.
Sinds enige tijd maak ik dergelijke fotodichten, die ik op dit nieuwe blog wil laten zien.  Eén van die fotodichten stond model voor header en avatar.
Met tussenpozen plaats ik nieuwe fotodichten op dit blog. Deze worden steeds in een nieuwe bijdrage opgenomen. Houd dus simpelweg de voorpagina van OBA in de gaten of nog beter: abonneer je op mijn weblog.
Reacties op mijn fotodichten zijn welkom. De foto’s op dit blog kunnen door mijzelf zijn gemaakt maar ook door anderen. De teksten zijn altijd van mijn hand.
Soms print ik een fotodicht uit met mijn fotoprintertje om er af en toe naar te kijken en de tekst te lezen. Ook stuur ik er weleens een naar vrienden of familie. Zo’n uitgeprint fotodicht heeft het aanzien en het formaat van een ansichtkaart en kan ook als zodanig worden verzonden.
Op foto’s en teksten rust het copyright maar als je een fotodicht mooi vindt kan je er één of meer exemplaren van bestellen. Om naar iemand te sturen of om zelf te houden. Kijk hiervoor in het widget ‘Blijft het bij kijken?’ of klik op de link met diezelfde naam, onder aan de bijdrage.
In een widget in de rechtermarge van deze pagina vind je een overzicht van alle fotodichten. Hier kan je dus je hart ophalen.
.
Veel kijkplezier.
groet van fotodichter

Blijft het bij kijken?

..
.
Advertenties

Over fotodichter

'Fotodicht' is een benaming die ik ooit ergens tegenkwam en waarmee een foto wordt aangeduid waar een korte (dicht)tekst op staat afgedrukt. Sinds enige tijd maak ik dergelijke combinaties, die ik wil laten zien op dit blog. Verdere toelichting in de bijdrage 'Introductie Fotodichten' op dit blog. Veel lees- en kijkplezier. Groet van fotodichter.
Dit bericht werd geplaatst in foto, foto's, fotodicht, fotografie, literatuur, proza & poëzie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

17 reacties op Introductie ‘Fotodichten’

 1. svara zegt:

  Ziet er goed uit Ingrid

 2. fotodichter zegt:

  Dankje, svara. Leuk dat je kwam kijken. Ben benieuwd naar verdere respons.

 3. Pingback: Lief ding | fotodichter

 4. Bart zegt:

  Succes, en, vooral ook: veel plezier met je nieuwe blog, fotodichter Ingrid! 🙂

 5. Pingback: Onder vleugels | fotodichter

 6. Pingback: Brommeldier | fotodichter

 7. Pingback: Die dag… | fotodichter

 8. Pingback: Happy together, combiblog met Bart | fotodichter

 9. Pingback: Wijnwachters | fotodichter

 10. Pingback: cel voor cel | fotodichter

 11. Pingback: Dicht in betonstijl | fotodichter

 12. Pingback: Voor Hella | fotodichter

 13. Pingback: rinkellicht | fotodichter

 14. Pingback: Jungfrau | fotodichter

 15. Pingback: Wondervorm | fotodichter

 16. Pingback: vertekend | fotodichter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s